Scholing voor vrijwilligers

Balans Buro Vrijwilligerswerk heeft in opdracht van de gemeente Soest op 16 oktober 2019 een kennisprogramma georganiseerd in Stayokay Soest. Vrijwilligers uit Soest en Soesterberg waren harte welkom. De toegang was gratis.  Er waren diverse workshops. Na afloop keken we plenair en in theatrale vorm terug op wat er in alle workshops aan bod was gekomen.Het kennisplein bood plaats aan 100 vrijwilligers.

Het programma zag er als volgt uit:

17.30 – 18.25 uur: Inloop met Italiaans buffet

18.30 – 20.30 uur: Workshops

20.30 – 21.15 uur: Afsluitend theater

21.15 – 22.00 uur: Drankje in de bar

 

De workshops:

Workshop Omgaan met weerstand/lastig gedrag

Vrijwilligerswerk is mensenwerk. En je kunt te maken krijgen met (voor jou) lastig gedrag. Je leert hoe je hier effectief mee om kan gaan zodat de situatie niet uit de hand looptEr worden geen rollenspellen gespeeld, wel wordt er actief in tweetallen geoefend

Workshop Goed Gastheerschap

In elke organisatie of instelling staat klantvriendelijkheid voorop. De organisatie vraagt aan jou als vrijwilliger ‘Goed Gastheerschap’. Wat is klantvriendelijk zijn? Wat houdt het precies in, wanneer is het wenselijk en hoe doe ik dat dan?”

Workshop Spreken in het openbaar

Wil jij leren om een mooi en inspirerend verhaal te houden bij je presentatie?
Of vind je spreken in het Openbaar spannend en wil je met meer gemak en ontspanning zelf van je presentatie genieten? In deze workshop Spreken in het openbaar  ervaar je hoe je met gemak kunt spreken in het openbaar, en dat je zelf van je presentatie kunt genieten.

Workshop Omgaan met diversiteit

We gaan niet alleen in op culturele, religieuze en etnische diversiteit: we houden ook rekening met de verschillende leefwijzen, wereldvisies en waardensystemen die professionals tegen kunnen komen. Bewustwording staat centraal. Denk hierbij aan het verkrijgen van inzicht in jouw eigen referentiekader en cultuur.

Workshop AED en reanimatie

In sommige situaties zijn we afhankelijk van wat we zelf kunnen en is er geen tijd om hulp van anderen af te wachten. De workshop is gericht op praktisch handelen en helpt u op een goede manier te handelen in enkele levensbedreigende situaties, tot de professionele hulpverleners het slachtoffer verder kunnen helpen. De workshop is geen uitgebreide training, maar hopelijk wel het duwtje in de rug om te handelen als dat nodig is!

Theater

Bruin Tapijt is een improvisatie-theatergroep uit Amersfoort.  Zij spelen diverse vrolijke, ontroerende en verrassende scènes waarin vrijwilligers centraal staan: hun lotgevallen, de mooiste momenten van vrijwilligers, de dieptepunten, de gekke, lieve en ontroerende gebeurtenissen…ze komen allemaal voorbij.< TERUG NAAR OVERZICHT