Drukwerk

Net voor de zomer deden wij de eerste aankondiging de deur uit en nu al zijn de workshops bijna vol. Heeft u belangstelling, meldt u zich dan nog snel aan

Balans Buro Vrijwilligerswerk organiseert in samenwerking met de SESAM academie twee workshops in het najaar van 2016.

 Workshop: ‘Werven en behouden van vrijwilligers’

Datum: dinsdag 27 september 2016, 19.15- 22.00 uur

Locatie: De Plantage, Smitsweg 311, Soest

Het werven en behouden van vrijwilligers is voor iedere vrijwilligersorganisatie vaak moeilijk. Tijdens de workshop leer je hoe je gericht nieuwe vrijwilligers kunt werven, met behulp van een wervingsplan. Maar ook kritisch naar je eigen organisatie te kijken. Zijn we wel aantrekkelijk en wat hebben we te bieden? We oefenen in groepjes het maken van een korte wervingsactie.

Daarna komt aan de orde: wat spreekt vrijwilligers vandaag de dag aan in vrijwilligerswerk en wat betekent dit voor het behouden van vrijwilligers die iets willen doen? We geven een aantal tips en wisselen ervaringen en ideeën uit om vrijwilligers te binden aan je organisatie. Daarna behandelen we in groepjes een case en bespreken deze na. Tenslotte de vraag: wat ga je de komende weken als eerste aanpakken? Daarmee formuleren we onze voornemens en wisselen we deze met elkaar uit.

 Workshop ‘Leidinggeven aan vrijwilligers’

Datum: dinsdag 22 november 2016, 19.15- 22.00 uur

Locatie: Museum Soest, Steenhoffstraat 46, Soest

 Is leidinggeven aan vrijwilligers overbodig?

Als iedere vrijwilliger binnen de organisatie het grote geheel kent, zijn/haar taak daarin goed onder de knie heeft, gemotiveerd is  èn plezierig omgaat met de collega’s en de doelgroep, wat wil je dan nog meer?

Natuurlijk niet veel meer, het lijkt ideaal, als leidinggevende kun je andere dingen gaan doen.

Maar, voordat je dat alles bereikt hebt…., wat doe je dan? Dat komt in deze workshop aan de orde. Wat kun je doen om jouw ideaal te bereiken? Hoe blijf je zelf overeind en hou je plezier in het leidinggeven?  Met behulp van praktijkvoorbeelden, tips en kleine theorietjes maak je een eigen actieplan.

 

 

Er zijn voor u geen kosten aan verbonden.

Wel horen we graag welke workshop u wilt bijwonen en met hoeveel personen.

Opgeven graag per mail: [email protected]

Kort voor de workshop krijgt u een bevestiging.

Meer informatie: Balans Buro Vrijwilligerswerk, Marion Foppele, 06 10962884< TERUG NAAR OVERZICHT